Jag som skriver här kallas för Micha och jag är snart fyrtio år. Fyrtio år ! Jag har svårt för att förstå att jag redan är nästan halvvägs genom livet. Att det redan gått så många år, att jag fortfarande lever, att jag fortfarande kämpar…

Livet har farit illa fram med mig. Som barn utsattes jag för psykiska, fysiska och sexuella övergrepp. Jag var inte trygg någonstans.

Konsekvenserna av dessa övergrepp är många. Jag lider av kronisk PTSD, DID, borderline samt återkommande depressioner.

Som vuxen hade jag väldigt svårt för att få barn. Efter åtta graviditeter hade jag äntligen fått mina tre efterlängtade barn. Då dog vår yngste son i plötslig spädbarnsdöd och allt rasade igen…

Idag är jag doktorand inom fransk litteraturvetenskap. Jag går fortfarande i terapi och får medicin för att orka med vardagen och för att kunna sova.

På den här sidan kommer jag att skriva en del om de sexuella övergrepp jag varit utsatt för, men inte så mycket generell information i och med att det redan finns mycket bra böcker och många bra och informationstäta sidor om detta på nätet. Jag skriver också om psykisk ohälsa, min terapi och min läkningsprocess. De foton och teckningar jag lägger upp är mina egna om inget annat anges. Vissa av mina texter och bilder kan vara triggande.

Du som vill kan lämna en kommentar på något utav mina inlägg eller skicka mig ett meddelande via kontaktformuläret. Alla kommentarer granskas innan de visas på sidan. Jag undanber mig kontakt från pedofiler och/eller sexualförbrytare.