Jag var och träffade min nya psykolog igår (som vanligt på tisdagar) och det kändes bra. Vi pratade en hel del om mina delpersonligheter som verkar ha försvunnit sedan flera år tillbaka, om min sorg över att jag inte har dem kvar och ensamheten i det. Att jag känner mig så trist och grå och ospontan utan dem. Därefter kom vi in på min identitet och min svårighet i att beskriva den och veta vem jag är, vad jag tycker om, och så vidare. Det är som att min “kärnidentitet” inte ännu har fått möjligheten att verkligen utvecklas och bli en “hel” och riktig personlighet.

Hon hade läst kapitlet av min bok som jag lämnat förra veckan, men hon ville inte säga så mycket vad hon tyckte om det hon läst. Det var jobbigt, för jag hade velat ha och behövt kontruktiv kritik på det skrivna. Men jag har min vän journalisten som korrekturläser i alla fall och jag borde få svar av henne snart.

På vägen hem från terapin så fick jag mail av min gamla psykolog med en telefontid på måndag då vi ska diskutera hur vi gör med boken, om hon vill vara med och tillsammansskriva den eller inte. Jag har lite ångest inför det. Jag hoppas verkligen att hon säger ja.